• 18 OKT 17

  Huidverzorging tijdens de zomer

  Het aftellen is begonnen, in minder dan een maand zal de zomer officieel beginnen! Dit betekent lekker zonnen, zwemmen, barbecueën en ga zo maar door! Lekker met je vrienden genieten van het lekkere weer en natuurlijk veel tijd buiten doorbrengen. Maar wat betekent dit voor de huid, die blootgesteld worden aan zoveel zon. Net zoals je in de winter andere kleding draagt dan in de zomer, vraagt de huid ook andere verzorging in de zomer. Verschillende seizoenen vragen om een andere huidverzorging. In deze blog bespreek ik 5 huidverzorgingstips voor een glanzende en gezonde huid deze zomer! Zodat jij een zorgeloze zomer kan hebben met een stralende huid.

  Gebruik zonnebrand.

  De eerste tip is misschien ook wel de belangrijkste tip van het rijtje. Het is erg belangrijk dat je in de zomer zonnebrand gebruikt (het liefst met minimaal SPF 30). Doe de zonnebrand ten minste 30 minuten voordat je naar buiten gaat op. Smeer je om de twee uur opnieuw in de hele dag in de zon bent. Smeer om de 80 minuten als je veel zweet of ook gaat zwemmen. Wanneer je verbrand kan dit de kans op huidkanker vergroten en schade door de zon is één van de oorzaken van vroegtijdige huidveroudering.

  Drink voldoende water.

  Genoeg water drinken is heel belangrijk gedurende de zomer. Door de hitte zal je sneller uitdrogen en het drinken van voldoende water helpt ook bij verschillende huidproblemen, zoals acne. Het eten van rauwe groenten en fruit die veel water bevatten is een goede manier om gehydrateerd te blijven. De huid zal er fris en gezond uitzien.

  Gebruik een moisturizer.

  Het gebruiken van een moisturizer in de zomer is net zo belangrijk als het gebruiken van een moisturizer in de winter. In de zomer zal door de huid door de warmte sneller uitdrogen, een goede moisturizer is dus een must om de huid goed te hydrateren.

  Scrubben.

  Omdat we in de zomermaanden meer huid laten zien dan andere maanden, willen we natuurlijk wel dat we een gladde en zachte huid hebben. Let er wel op dat door te scrubben de ‘nieuwe’ huid gevoeliger zal zijn voor de zon. Zorg er daarom voor dat je niet scrubt, net voordat je de zon in gaat.

  Fake it.

  Er zijn genoeg tanning producten waarvoor je niet de zon in hoeft. Met spray tanning heb je de perfecte zomerse tan, zonder dat je daarvoor uren in de zon hoeft te bakken. Zo kun je de huid niet de hele dag bloot te stellen aan schadelijke UV-straling.

  BeauSense Landsmeer

  In onze schoonheidssalon in Landsmeer staat huidverzorging centraal. Ons doel is een gezonde en jonge huid, het hele jaar door. De zomer vraagt om zijn eigen huidverzorging. Weet jij niet precies hoe jij deze zomer de huid moet verzorgen? Neem dan contact op met onze specialiste voor extra tips gedurende de zomer!

   bescherming tegen de zon