• 14 JUN 17

  Redenen waarom je nog steeds acne krijgt

  Op elke leeftijd kun je last krijgen van puistjes. Niet alleen tieners maar ook volwassenen krijgen acne. Om acne onder controle te krijgen is het belangrijk om te kijken wat de oorzaak van acne is. Daarom geven wij vijf veelvoorkomende oorzaken van acne en tips om acne te verminderen en te voorkomen:

  1.       Dode huidcellen

  Een ophoping van dode huidcellen samen met de overmatige olieproductie van de huid, leidt tot een overbelaste huid. Elke twee tot vier weken vult de huid zich aan met nieuwe huidcellen. Wanneer oude huidcellen niet worden verwijderd kunnen mee-eters, een doffe huid en soms zelfs acne ontstaan.

  De oplossing: Exfoliëren! Gebruik een exfoliërende scrub om dode huidcellen te verwijderen. Scrub de huid ongeveer één keer in de week (vraag de specialiste om advies). Maar gebruik wel een speciale scrub voor de huid. De huid van het gezicht is gevoeliger dan de rest van het lichaam en vraagt daarom ook om aparte huidverzorgingsproducten.

  1.       Verstopte poriën

  Als de poriën verstopt raken, zijn puistjes vaak het gevolg. Wanneer een porie is verstopt, vermenigvuldigt de bacteriën zich in deze porie, als gevolg daarvan ontstaat een ontsteking. Deze ontsteking veroorzaakt zwelling, roodheid en pus in de porie, wat resulteert in het ontstaan van een puistje.

  De oplossing: De oplossing bestaat uit twee stappen. De eerste stap is het gebruik van een masker, hierdoor komen de verstopte poriën dichter aan het oppervlak. De tweede stap is om de verstopte poriën te behandelen voor ze zichtbaar worden, met de juiste huidverzorgingsproducten. Vergeet niet dat je een puistje nooit zelf moet uitknijpen!

  1.       Slechte reiniging

  Het gezicht komt elke dag in contact met verschillende factoren die kunnen bijdragen aan een slechte huid. Wanneer de huid aan het einde van de dag niet schoon wordt gemaakt kan dit leiden tot verstopte poriën, mee-eters en een overbelasting van de huid.

  De oplossing: Reinig de huid tweemaal per dag met een goede cleanser. Gebruik een reiniging die bij jouw huidtype past. Reinig de huid nadat je wakker bent geworden en voordat je gaat slapen.

  1.       Hormonale veranderingen

  Het maakt niet uit hoe oud je bent en of je een man of vrouw bent, hormonale schommelingen kunnen acne uitbraken veroorzaken. Acne wordt gezien als een hormonaal huidprobleem. Bij mannen komt dit vaak voor tijdens de pubertijd. Bij vrouwen komt dit vooral voor tijdens de puberteit, de menopauze en een zwangerschap.

  De oplossing: Gebruik de juiste huidverzorgingsproducten bij jouw huid die acne kunnen verminderen en/ of voorkomen. Vraag de specialiste om advies.

  1.       Ongezond dieet

  Wanneer je opzoekt of acne wordt veroorzaakt door eten, zul je tegenstrijdige informatie vinden. Maar we kunnen wel concluderen dat de voeding invloed heeft op een gave huid. Een gave huid is namelijk een gezonde huid en de gezondheid van de huid is afhankelijk van de gezondheid van jouw lichaam in het algemeen.

  De oplossing: Eet voldoende hydraterende groenten en fruit.

  Nu je een aantal veelvoorkomende oorzaken van acne weet, kun je kijken welke redenen misschien betrekking hebben op jouw huid. Vraag onze specialiste om meer tips bij het verzorgen van de huid en het verminderen of voorkomen van acne. Wist je dat veel acne behandelingen worden vergoed door de zorgverzekering? Kijk op onze website voor meer informatie over acne behandelingen.

  acne