• 02 JUN 17

  Vroegtijdige huidveroudering en stress

  Je kunt er niet om heen stress komt dagelijks voor, maar het is belangrijk om je stress wel onder controle te houden. Wanneer je voor een lange tijd veel stress ervaart kan dit zelfs verschillende gezondheidsproblemen veroorzaken. Denk hierbij aan hartproblemen, overgewicht en depressie. Maar dat is nog niet alles, wist je dat stress ook acne en vroegtijdige huidveroudering kan veroorzaken? Dat kan dus, door al dat gestress krijg je rimpels! Wat nu? In deze blog geef ik een aantal tips om minder te stressen en meer te genieten!

  6 tips tegen stress

  Lachen. Lach meer met je vrienden, of zoek een leuk filmpje op op Youtube. Het maakt eigenlijk niet uit wat je doet, als je maar meer lacht! Lachen zorgt er onder andere voor dat je bloeddruk verlaagt, je energielevel verhoogt en dat het stresslevel ook verlaagt!

  Mediteren. Wanneer je gedachten tot rust komen, heb je ook geen stress. Neem een diepe adem en laat je geest tot rust komen. Het is al goed als je het maar 5 minuten per dag doet!

  Positiviteit. Het maakt niet uit met welke uitdagingen jij geconfronteerd wordt, probeer er een positieve draai aan te geven. Wanneer je een negatieve gedachte hebt, doe dan je best om er een postieve van te maken.

  Sporten. Beweging is belangrijk om stress te bestrijden en voorkomen. Elke vorm van beweging kan ervoor zorgen dat jij minder stress zult ervaren. Probeer elke dag ten minste 30 minuten te bewegen.

  Slapen. Zorg dat je genoeg slaap krijgt. Wanneer je goed uitgerust bent, kun je stressvolle situaties beter benaderen. Het is niet alleen belangrijk dat je genoeg slaap krijgt, maar ook dat de kwaliteit van het slapen goed en rustgevend is.

  Chocolade. Je leest het goed: eet pure chocolade. Uit onderzoek blijkt dat het eten van pure chocolade helpt bij het verlagen van het stresslevel.

  BeauSense in Landsmeer

  Heb jij de laatste tijd veel stress, probeer deze tips dan eens uit. Ze zijn erg makkelijk toe te passen, maar ze zijn wel effectief. Naast deze tips is het ook belangrijk dat je genoeg tijd voor jezelf neemt. Doe elke week iets voor jezelf, laat je bijvoorbeeld verwennen bij de schoonheidssalon of doe wat gezelligs met je vrienden. Bij ons instituut in Landsmeer staat de verbetering en verzorging van de huid centraal. Kom bij ons langs om lekker te ontspannen, of neem contact op voor een afspraak.

  stress