Verrassende oorzaken van een droge huid

05-02-2018

De algemene oorzaak van een droge of jeukende huid, ligt natuurlijk voor de hand: het is een tekort aan vocht. Maar de vraag is natuurlijk hoe dit tekort aan vocht wordt veroorzaakt. In deze blog bespreken we een aantal verrassende oorzaken van een droge huid. Ben je op zoek naar een oplossing voor jouw droge huid, lees dan verder voor een aantal tips.

Oorzaken van een droge huid

#1 Parfum

Parfum zorgt er vaak voor dat een droge huid geïrriteerd wordt. Dus probeer deodorant en huidverzorging te vermijden die geparfumeerd zijn. Kies daarnaast huidverzorging die hydraterende ingrediënten bevat.

#2 Zeep

Niets anders droogt de huid zo snel uit als het gebruik van zeep. Zorg er daarom voor dat je voorzichtig bent met het kiezen van gezichtsreiniging en body wash. Maar gelukkig zijn er genoeg reinigingsproducten die de huid niet zullen uitdrogen!

#3 Genen

Hebben jouw ouders ook last van een droge huid, dan kan het wel eens hun schuld zijn dat jij het ook hebt. Onderzoek wijst uit dat een droge huid erfelijk kan zijn. Heb jij vaak last van een droge huid, zorg er dan voor dat je dagelijks moisturizer gebruikt!

#4 Hard water

Wanneer kraanwater een hoge concentratie aan mineralen (zoals magnesium, lood en zink) bevat, staat het ook wel bekend als hard water. Hard water staat erom bekend, dat het de huid kan uitdrogen. Gebruik producten met Vitamine A en C om de effecten van hard water te verminderen.

#5 Droge lucht

Soms kan de huid binnenshuis net zoals de koude buitenlucht de oorzaak zijn van een droge huid. De verwarming kan ervoor zorgen dat de luchtvochtigheid afneemt, waardoor de huid droog en jeukend aan kan voelen. Trek in het vervolg eerst een extra trui aan, voordat je de verwarming hoger zet! Heb je toch last van een droge huid, grijp dan op tijd in en breng jouw favoriete moisturizer aan.

#6 Handen wassen

Het te vaak wassen en te heet wassen van de handen kan een oorzaak zijn van een droge huid. Natuurlijk is het wel zo hygiënisch om geregeld de handen te wassen, maar probeer dit te doen met lauwwarm water en een handreiniging op basis van crème. Gebruik daarna je favoriete handlotion of crème om de handen weer te hydrateren.

Schoonheidssalon BeauSense

Maar geen paniek, want met de juiste huidverzorging kun jij de huid verbeteren. Met de juiste huidverzorging kun jij de huid voeden en zo een droge en jeukende huid verhelpen. Maar let wel op, want het gebruik van de verkeerde huidverzorging kan het probleem namelijk verergeren. Laat je daarom adviseren door onze schoonheidsspecialiste Mandy Jelsma, welke huidverzorging het beste bij jou past. Neem een kijkje op onze website of neem contact op met de specialist.

MYTHES OMTRENT HUIDVERZORGING

Er wordt veel gezegd over huidverzorging. Is het nou wel goed, of kan het uiteindelijk niks betekenen voor de huid? Het is moeilijk om te weten wat je moet geloven, met zoveel verschillende informatie over de huid. In deze blog proberen we dat duidelijker te maken voor je! Wij zetten een aantal mythes op een rijtje.

Huidverzorgings- mythes

1. MYTHE: Smeer tandpasta op je puistjes. Alhoewel tandpasta ingrediënten bevat, die acne kunnen uitdrogen, kan het de huid ook uitdrogen en irriteren. Wat roodheid en ontstekingen kan veroorzaken. Het is beter om huidverzorgingsproducten met echte acne bestrijdende ingrediënten te gebruiken.

2. MYTHE: Je hoeft geen zonnebrand te dragen op een bewolkte dag. Je moet zonnebrand het gehele jaar door dragen, zelfs als de zon niet schijnt. Wolken houden slechts een deel van UV-straling tegen, maar de meeste straling dringt door de wolken heen.

3. MYTHE: Knijp altijd je puistjes uit. Het is misschien heel verleidelijk om een puistje uit te knijpen, maar probeer het te weerstaan! Door aan je puistjes te zitten kan je de bacterie verspreiden, waardoor je meer acne krijgt. Daarnaast kan je ook littekens veroorzaken, laat het dus daarom over aan professionals.

4. MYTHE: Rosacea is besmettelijk. Een misvatting van rosacea is dat het veroorzaakt wordt door een slechte hygiëne, en dat het besmettelijk is. Maar dit is niet het geval. Alhoewel de precieze oorzaak van rosacea onbekend is, is het niet besmettelijk.

5. MYTHE: Do it yourself gezichtsbehandelingen zijn net zo effectief als professionele. Alhoewel, do it yourself gezichtsbehandelingen voor thuis belangrijk zijn om een mooie huid te behouden, zijn deze toch niet zo effectief als professionele behandelingen.

6. MYTHE: Alleen tieners krijgen acne. In de puberteit krijgen veel tieners last van acne. Maar niet alleen tieners krijgen acne, ook veel volwassenen krijgen last acne!

7. MYTHE: Des te hoger de SPF, des te langer je in de zon kan blijven. Dit is niet waar! SPF heeft niks te maken met de tijd dat het werkzaam is, maar hoe goed het werkt. Dus je moet gewoon even vaak smeren, met een SPF15 als een SPF30.

BeauSense – Landsmeer

Bij onze salon in Landsmeer ligt de focus op huidverbetering. Kijk op onze website voor meer informatie over onze behandelingen en producten. Naast huidverzorging, zijn wij ook gespecialiseerd in laserontharing en permanente make-up. Voor vragen, of om een afspraak te maken, neem je contact op met onze specialist.

Het is al bijna December, en dat betekent dat de winter al bijna voor de deur staat. De temperaturen zijn al aan het dalen en de winterjas is bij de meeste al uit de kast. Maar dit betekent niet alleen dat het lichaam beschermd moet worden tegen de kou met kleren, maar ook dat de huid beschermt moet worden! In deze blogs geven wij een aantal tips om de huid voor te bereiden voor de winter. Maar allereerst de vraag wat er eigenlijk gebeurt met de huid in de winter en waarom?

 

De huid in de winter

De late herfst en winter is de tijd van het jaar wanneer de huid erg droog kan aanvoelen. Je kent het wel, droge en pijnlijke handen. Of heb je wel eens last gehad van een droge en schilferige huid? Kapotte en droge lippen, en een rood en droog gezicht.. Waarom gebeurt dit eigenlijk? Zoals al eerder gezegd komt dit dus door het weer. Omdat het buiten erg koud is in deze periode, zet je thuis de verwarming lekker hoog. Hierdoor droogt de huid uit.

 

Voorkom een droge huid gedurende winter

Voorkom een droge huid, kapotte lippen en nog veel meer met deze tips:

#1 Ga langs bij een specialist.
Een specialist kan jou adviseren over het gebruik van de juiste huidverzorging. Welke huidverzorging past er bij jouw huid in de winter?

#2 Gebruik meer moisturizer.
Zoek een moisturizer op oliebasis in plaats van waterbasis. De olie zal een beschermend laagje op de huid creëren, die vocht beter kan vasthouden.

#3 Gebruik zonnebrand.
Nee, zonnebrand is niet alleen voor de zomer, ook in de winter is het belangrijk om de huid te beschermen tegen de schadelijke UV- straling.

#4 Drink voldoende water.
De huid is een afspiegeling van de algehele gezondheid. Zorg dus dat je gezond blijft en dagelijks genoeg water blijft drinken.

#5 Vermijd peelingen.
Voelt jouw huid oncomfortabel aan, vermijd dan het gebruik van heftige peelingen. Hierdoor kunnen belangrijke oliën worden verwijderd.

#6 Douche niet te heet.
Het nemen van een te hete douche of een te heet bad kan er ook voor zorgen dat de huid uitdroogt. Houd hier dus rekening mee!

#7 Doe meer kleren aan. In de winter doe je al snel de verwarming aan, maar deze hitte kan de huid uitdrogen. Je kunt dus beter wat meer lagen kleding aandoen, dan de verwarming te heet zetten!

 

BeauSense Landsmeer

Wil jij meer tips over de verzorging van de huid gedurende de winter? Maak dan een vrijblijvende afspraak met onze schoonheidssalon in Landsmeer. Door middel van een huidanalyse zal onze specialist Mandy kijken welke producten er het beste bij jouw huid passen. Neem contact met ons op, of kijk voor meer informatie over onze producten verder op de website.

Is jouw huid al klaar voor de winter?

Reinig jij het gezicht op de juiste manier?

Jouw huid is niet hetzelfde als de huid van ieder ander. Daarnaast hebben factoren zoals waar je woont, wat je gedurende de dag doet, de verzorgingsproducten die je gebruikt allemaal invloed op de huid. Dit betekent dat ook iedere huid andere behoeftes heeft op het gebied van huidverzorging. Heb jij een bepaald huidprobleem, is jouw huid vettig of juist droog? Dan heb je waarschijnlijk ook andere huidverzorgingsproducten nodig! Dat betekent dus ook het gebruiken van een andere reiniging. Bij het reinigen van de huid zien we dat veel mensen fouten maken. De meest voorkomende bij het wassen van het gezicht zijn:

  1. Het kiezen van de verkeerde cleanser, die niet bij jouw huidtype past.
  2. Het gezicht wassen met de verkeerde watertemperatuur.
  3. Het gezicht maar één keer per dag reinigen.
  4. Vergeten om het gezicht te exfoliëren.

 

Dus, hoe was je het gezicht dan op de goede manier?

#1 Kies de juiste cleanser voor jouw huidtype

Het is belangrijk dat de cleanser die je gebruikt, het gezicht volledig reinigt maar de huid niet irriteert. Heb jij een huidprobleem zoals acne, dan heb je waarschijnlijk een andere cleanser nodig dan wanneer je dit niet hebt. Daarnaast is er ook een andere cleanser voor mensen met een vette huid en mensen die juist een te droge huid hebben. Ben jij niet zeker van de cleanser die bij jouw huidtype past, vraag dan naar een schoonheidsspecialist voor een advies. Bij onze salon op BeauSense kun je een afspraak maken voor een vrijblijvende huidanalyse!

 

#2 Reinig de huid met de juiste watertemperatuur

Net zoals bij het wassen van de vaat, is koud water niet effectief om al het vuil weg te halen als warm water. Dat gezegd hebbende, kan heet water de huid beschadigen en te veel natuurlijke oliën verwijderen. Over het algemeen adviseren wij om de huid te reinigen met lauwwarm water. Voelt je huid erg droog en trekkerig aan na het reinigen, dan kun je ervoor kiezen om de temperatuur iets koeler te zetten en een mildere cleanser te gebruiken. Maar voelt jouw huid nog steeds erg vettig na het wassen van het gezicht, dan kun je de temperatuur van het water iets hoger zetten.

 

#3 Was het gezicht twee keer per dag

Een schone huid kan de werkzame stoffen van huidverzorgingsproducten veel beter opnemen. Zorg er dus voor dat je de huid goed reinigt voordat je de rest van jouw huidverzorgingsproducten gebruikt. Wij adviseren om het gezicht in de ochtend, nadat je wakker bent geworden en in de avond, voordat je gaat slapen te reinigen.

 

#4 Exfolieer de huid

Het geeft een directe voldoening! Exfoliëren geeft de huid een directe boost. Dode cellen stapelen op, waardoor producten slechter worden geabsorbeerd. Een Geëxfolieerde huid ziet er meteen beter uit!

 

Onthoud, een complete huidverzorgingsroutine bestaat uit 4 essentiële stappen:

  1. Reinigen; (2) Verbeteren; (3) Hydrateren; (4) Beschermen.

 

beausense (6)

Denk jij dat je alles al weet over het verzorgen van jouw huid? In deze blog zetten we 3 leuke huidverzorgings feitjes voor jou op een rijtje. Wist jij al deze feitjes al?

Het managen van stress helpt jouw huid

De huid is het grootste orgaan van het lichaam, makkelijk om te zien, en het is een afspiegeling van jouw algehele gezondheid! Aan de huid kun je zien hoe het met jouw gezondheid en stress level is gesteld. Dit komt door verschillende redenen. Stress verhoogt de productie van het hormoon cortisol in het lichaam. Dit hormoon kan ervoor zorgen dat een huidprobleem als acne wordt verergerd. Daarnaast kan stress ervoor zorgen dat je slechter gaat eten, wat er ook voor kan zorgen dat de productie van cortisol verhoogt. Alsof dit nog niet genoeg is, zul je je waarschijnlijk ook niet goed houden aan jouw huidverzorgingsroutine wanneer je gestrest bent. Kortom, de huid heeft veel te verduren wanneer jij gestrest bent. Wanneer je gestrest bent is het belangrijk dat je wat tijd voor jezelf neemt om te ontspannen. Zorg ervoor dat je gezond blijft eten, goed slaapt en genoeg beweegt.

Het dagelijks wassen van de huid droogt de huid niet uit

Er was altijd een debat om de vraag of het wassen van huid zou zorgen voor uitdroging. Maar dit was terug in de ‘oude tijd’, wanneer ze nog geen fancy reinigingsproducten met de nieuwste technologieën en ingrediënten op het gebied van huidverzorging. Tegenwoordig kunnen we het wassen van de huid zelf gebruiken om de huid te hydrateren en droogheid te voorkomen. Wij raden zelfs aan om de huid dagelijks twee keer te reinigen. Let hierbij wel op dat je de juiste reiniging gebruikt, die bij jouw huidtype past! Weet jij niet zeker welke reinigingsproducten jij het beste kan gebruiken? Maak dan een afspraak bij onze specialist voor een gratis huidanalyse. Naast het wassen van de huid is het natuurlijk wel belangrijk dat je de huid nog verzorgd met de juiste huidverzorgingsproducten!

Het dragen van een zonnebril helpt bij de strijd tegen rimpels

Een zonnebril kan een fashion statement accessoire zijn, maar dit is niet de enige functie van een zonnebril! Een zonnebril die UV stralen blokkeert heeft daarnaast nog twee belangrijke voordelen. De eerste is dat de ogen worden beschermd en schade aan het hoornvlies en staar worden voorkomen. Maar doordat je minder in je ogen hoeft te komen zullen er ook minder snel rimpels, zoals kraaienpootjes, ontstaan.

 

Schoonheidssalon BeauSense in Landsmeer

Wil jij meer leuke feitjes of tips & tricks rondom huidverzorging? Neem dan een kijkje op de rest van onze website. Of wil jij liever tips van onze specialist? Neem dan contact op, of maak meteen een afspraak.

 beausense (5)

We hoeven denk ik niet te vertellen dat roken slecht is voor het lichaam. Roken is niet alleen slecht voor de longen, maar ook de tanden, het haar en zelfs de huid! En niemand wil natuurlijk een slechte huid. Maar welke gevolgen heeft roken precies op de huid? In deze blog zetten wij 5 gevolgen van roken (met betrekking tot de huid) op een rijtje. Wees zuinig met jou lichaam en stop dus met roken!

 

Roken en de huid

1. Ongelijkmatige teint

Roken tast de bloedvaten aan, die zuurstof en voedingsstoffen naar de rest van het lichaam brengt. Wanneer de huid deze essentiële voedingsstoffen niet krijgt, zal de huid veranderen. Rokers krijgen vaak een bleke en ongelijke huidteint.

2. Rimpels en verslapping van de huid

Roken bevat meer dan 4000 chemicaliën. Sommige van deze chemicaliën staan bekend om het collageen en elastine in de huid te beschadigen. Een verslapping van de huid en diepe rimpels zullen hier het gevolg van zijn.

3. Lijntjes en rimpels rondom de lippen

Door de afbraak van elastine wordt de huid rondom de lippen ook aangetast. Hierdoor zullen er sneller rimpels rondom de lippen ontstaan.

4. Ouderdomsvlekjes

Over het algemeen ontstaan ouderdomsvlekjes als gevolg van veel blootstelling aan de zon, maar uit suggereren dat een rokershuid gevoeliger is voor het ontwikkelen van ouderdomsvlekjes.

5. Kraaienpootjes

Rimpels rond de ogen, oftewel kraaienpootjes, ontwikkelen sneller bij rokers dan bij niet rokers. Deze rimpels zijn vaker ook dieper bij rokers.

 

Stoppen met roken

Wanneer je stopt met roken, zal de bloedstroom verbeteren. Dit zal er dus ook voor zorgen dat de huid meer zuurstof en voedingsstoffen zal krijgen en er ook beter en gezonder uit zal zien. Maar stoppen met roken is niet het enige wat je kunt doen om de huid te verbeteren. Daarnaast kan de juiste huidverzorging de huid ook gezond houden! Voorkom vroegtijdige huidveroudering en huidbeschadiging door de juiste huidverzorging te gebruiken voor jouw huidtype.

Bij onze salon in Landsmeer helpen we jou graag verder bij verbetering van de huid. Neem contact op met onze specialiste of kijk op onze website voor meer informatie over onze huidverzorgende behandelingen en producten.

beausense (4)

De zomer is dit jaar weer voorbij gevlogen! Sinds vorige week is de herfst echt aangebroken, dit betekent een verandering in jouw huidverzorgingsroutine… In de herfst worden de dagen korter, de temperaturen dalen en de lucht wordt droger. Kortom, de huid heeft een goede verzorging nodig! De herfst is een overgangsperiode, in deze periode kan een door de zomer beschadigde huid worden verzorgd en kan de huid worden voorbereid op de winter. In de zomer is de huid blootgesteld aan veel zon, chloor en zoutwater. En de winter staat om de hoek, waar de huid te maken krijgt met koude temperaturen! Maar hoe verzorg je de huid nu het beste in de herfst. Hieronder een paar tips, voor de beste huidverzorging in de herfst.

Gebruik de juiste cleanser

De reiniging die je in de zomer gebruikte is in de herfst misschien niet meer geschikt. Ga op zoek naar een reiniging zonder zeep die de huid hydrateert.

Probeer een oil-based scrub

Een scrub op oliebasis is perfect gedurende de winter en de zomer. Zo zorg je dat de huid wordt geëxfolieerd en tegelijkertijd ook wordt gehydrateerd.

Gebruik elke dag een moisturizer

Wil je een droge huid onder controle krijgen, dan moet je de huid dagelijks hydrateren. De beste tijd om een moisturizer aan te brengen is nadat je jezelf hebt afgedroogd na het douchen.

Verwen de huid met een masker

Nu de lucht droger is, zal de huid ook sneller droog aanvoelen. Verwen de huid daarom eens in de zoveel tijd met een hydraterend masker.

Blijf zonnebrand smeren

Nu de temperaturen dalen, zullen veel mensen vergeten om zonnebrand op te smeren. Maar wist je dat de schadelijke UV-stralen van de zon de huid ook beschadigen als de zon helemaal niet schijnt? Het is dus belangrijk dat je dagelijks zonnebrand draagt!

Bescherm de lippen

Door het droge weer zullen de lippen sneller schraal aanvoelen en breken. Bescherm de lippen daarom met een hydraterende lippenbalsem.

Vergeet de voeten niet

Nu je voeten veel vaker opgesloten zullen zitten in jouw warme schoenen, verdienen ze ook wel wat extra verzorging.

Verwen je handen

Je handen zijn geregeld in en uit water, bijvoorbeeld wanneer je de handen wast. Daarom moet je de handen ook vaker insmeren met een moisturizer dan de rest van het lichaam.

Heb jij al veranderingen aangebracht in jouw huidverzorgingsroutine? Wil je tips over de huidverzorging die het beste bij jouw huidtype past tijdens de herfst, neem dan contact op met onze specialist!

herfst

Ouder worden we allemaal, maar hoe we eruit zien als we oud worden kun je zelf beïnvloeden. We kunnen het krijgen van rimpels natuurlijk niet ontlopen, maar we kunnen vroegtijdige huidveroudering wel tegengaan. Want wist je dat de huid door een aantal van onze ongezonde gewoontes vroegtijdig kan verouderen? Maar niet getreurd, veel van de oorzaken van vroegtijdige huidveroudering zijn gemakkelijk te omzeilen. Daarom hebben wij de meest voorkomende oorzaken van vroegtijdige huidveroudering voor jullie op een rijtje gezet:

De zon

Het is natuurlijk onmogelijk om de zon geheel te vermijden, maar de huid beschermen tegen de zon is essentieel. Blootstelling aan de zon is dé hoofdoorzaak van vroegtijdige huidveroudering. De zon zorgt er onder andere voor dat je ouderdomsvlekjes en rimpels krijgt en dat de elasticiteit van de huid afneemt. Naast vroegtijdige huidveroudering zorgt de zon er ook voor dat de huid sneller uitdroogt en de huid gevoelig aanvoelt. Het is daarom erg belangrijk dat je de huid het gehele jaar door beschermt met een SPF!

Stress

Langdurige stress kan een toename aan stresshormonen, zoals cortisol en adrenaline veroorzaken. Deze stresshormonen versnellen verschillende huidverouderingsprocessen. Te veel stress kan er dus voor zorgen dat de huid vroegtijdig veroudert.

Roken en alcohol

We weten allemaal dat roken niet goed is voor de longen, maar wist je ook al dat roken één van de oorzaken is van vroegtijdige huidveroudering? Door te roken ontstaan er sneller fijne lijntjes rond de ogen en bij de lippen. Dit wordt veroorzaakt door het lage gehalte aan Vitamine C in het bloed van rokers. Vitamine C is van belang bij de aanmaak van collageen. Denk daar maar eens over na, de volgende keer dat je een sigaret opsteekt ;). Daarnaast is overmatig gebruik van alcohol ook één van de oorzaken van vroegtijdige huidveroudering.

Slechte voeding

Wanneer je te weinig vitaminen binnenkrijgt, kan dit ook een oorzaak zijn van vroegtijdige huidveroudering. Vitamine C is bijvoorbeeld belangrijk bij de aanmaak van collageen. Groenten en fruit bevatten naast vitaminen ook antioxidanten, die de huid beschermt tegen vrije radicalen.

Slaapgebrek

Tijdens de slaap krijgt de huid te tijd om te herstellen. Wanneer je niet genoeg slaap krijgt, dan krijgt de huid ook niet voldoende tijd om te herstellen. Langdurig slaapgebrek versnelt vroegtijdige huidveroudering in het gezicht.

 

Dit zijn slechts een paar van alle oorzaken van vroegtijdige huidveroudering. De huid is het grootste orgaan van het lichaam, we moeten het daarom met liefde behandelen. Verwen de huid daarom ook een met de juiste huidverzorging! Bij BeauSense staat huidverbetering centraal. Vraag onze specialiste om advies voor het voorkomen van vroegtijdige huidveroudering. Neem contact op, of maak meteen een afspraak.

beausense (2)

Iedereen heeft er in zijn tienerjaren wel eens last van gehad: acne! Maar het komt niet alleen bij tieners voor, veel volwassenen hebben er ook last van. Je hebt vast genoeg reclames gezien, met zogenaamde oplossingen.. Pillen, behandelingen, crèmes, maar wat werkt nou echt? Er gaan veel verhalen de ronde over acne, wat precies de oorzaak is en hoe het nou behandeld moet worden. Maar wat klopt er nou allemaal van deze verschillende verhalen? In deze blog beantwoorden wij de meest gestelde vragen omtrent acne.

  1. Wie krijgt er acne? Hoe komt het dat sommige mensen het vaker krijgen?

Dacht je dat je na je tienerjaren van je acne af zou zijn? Dat is voor veel mensen niet het geval. Het komt zowel voor bij tieners als volwassenen. Een kwart van volwassen mannen tegenover de helft van volwassen vrouwen hebben nog last van acne. Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op het ontstaan van dit huidprobleem. Dit kan liggen aan verkeerde huidverzorging, maar kan ook veroorzaakt worden door bijvoorbeeld hormonen, medicijnen, stress, voeding en genen.

  1. Krijg ik acne doordat ik mijn gezicht niet goed schoonmaak? Hoe moet ik mijn gezicht schoonmaken zodat ik geen acne krijg?

Het is belangrijk dat je een dagelijkse huidverzorgingsroutine hebt. Dit betekent dat je de huid elke ochtend en elke avond moet reinigen, met een cleanser die bij jouw huidtype past. Vergeet daarnaast niet om altijd al je make-up te verwijderen. Het gebruiken van reiniging is soms niet genoeg, om de huid vrij te houden van acne. Daarom zijn er verschillende huidverzorgingsproducten, speciaal voor een huid met acne.

  1. Krijg ik echt sneller acne door het eten van vet eten, zoals pizza? Kan mijn voeding acne uitbraken veroorzaken?

Het is belangrijk om te bedenken dat de huid een afspiegeling is van de algehele gezondheid. In andere woorden, een gezond dieet  kan je gezond houden van zowel binnenuit als buitenaf. Waar moet je dan op letten tijdens de voeding? Zorg ervoor dat je genoeg omega-3 vetten binnenkrijgt (zit bijvoorbeeld in zalm en makreel), eet niet te veel snoep, eet voldoende groenten met antioxidanten en blijf gehydrateerd!

  1. Zal ik als ik ouder wordt ooit helemaal van mijn acne af komen?

Of je ooit van je acne af komt hangt van verschillende factoren af. Zo kan de juiste voeding helpen bij het voorkomen van dit huidprobleem. Sommige medicijnen zijn ook een oorzaak van acne en wist je dat stress acne kan verergeren? Maar daarnaast is het ook erfelijk bepaald. Hebben jouw ouders hun hele leven acne gehad, dan is de kans groot dat jij ook acne krijgt.

  1. Welke veranderingen in mijn levensstijl worden aangeraden om acne weg te houden?

Wordt actief! Door te sporten wordt de gezondheid van cellen gestimuleerd door een verbeterde doorbloeding. Door een betere doorbloeding worden zowel zuurstof als voedingsstoffen beter vervoert naar de cellen. Daarnaast is het ook bewezen dat sport stress kan verminderen.

Beautysalon BeauSense

Bij onze schoonheidssalon in Landsmeer, staat huidverbetering centraal! Wij bieden verschillende behandelingen en producten die de strijd aangaan met acne. Elke huid is verschillend en heeft ook een andere aanpak nodig om acne te bestrijden. Het is daarom belangrijk dat je jezelf goed laat adviseren welke behandeling en welke producten bij jouw huid passen. Bij onze salon zullen wij jouw huid analyseren en kunnen wij met onze behandelingen jouw acne verminderen. Lees meer over onze acne behandelingen op onze website, of maak meteen een afspraak voor een behandeling!

acne veelgestelde vragen

We weten allemaal dat teveel alcohol niet goed is voor het lichaam, maar welk effect heeft het precies op de huid? Een glas wijn na een drukke dag is misschien heerlijk om te ontspannen, maar wanneer je dit te vaak doet, kan dit een langdurig negatief effect hebben op de huid. De huid is het grootste orgaan van het lichaam, en door overmatig alcoholgebruik kan de huidtextuur en de kleur van de huid veranderen. Maar wat gebeurd er precies met de huid? Welke huidproblemen kunnen er worden veroorzaakt door het drinken van alcohol?

Rode huid

Een van de eerste tekenen van het drinken van teveel alcohol voor de huid is dat de huid er constant rood uitziet. Ook als je niet drinkt, zal de huid er rood uitzien. Dit wordt veroorzaakt door vergrote bloedvaten. Deze roodheid begint vaak in het gezicht, de nek en de borstkas en zal uiteindelijk ook op de armen, benen en romp zichtbaar zijn. Dit is erg moeilijk om te behandelen.

Rosacea

Heb jij al veel last van huidproblemen, let dan vooral op met alcohol? Waarom? Door het drinken van alcohol zal de huid sneller rood wordt en zul je sneller last hebt van breakouts. Acne rosacea is een huidconditie waarbij de huid ontstekingen heeft, in de vorm van roodheid, acne en zichtbare bloedvaatjes. Door het drinken van alcohol wordt de kans hierop vergroot.

Vroegtijdige huidveroudering

Alcohol zorgt ervoor dat het lichaam uitdroogt. Een uitgedroogde huid kan leiden tot de vorming van rimpels. Door alcohol komen er vrije radicalen vrij, waardoor collageen wordt afgebroken en rimpels worden veroorzaakt. Wanneer je vaker drinkt is het belangrijk dat je in je dagelijkse voeding genoeg antioxidanten binnenkrijgt. Daarnaast is het belangrijk om de huid te beschermen tegen UV straling, door dagelijks zonnebrand te gebruiken!

Conclusie

Dit is slechts een selectie van de huidproblemen, die veroorzaakt kunnen worden door alcohol. Naast dat alcohol slecht is voor het lichaam en de huid is alcohol ook slecht voor de nagels en het haar. Door de uitdrogende werking van alcohol, zullen de nagels sneller splijten en breken. Dit geldt ook voor het haar, wanneer dit uitdroogt zal het sneller afbreken en gaan splijten. Ons advies voor jou: geniet, maar drink met mate! Is dat extra glas wijn echt nodig, of is één glas wijn bij het eten genoeg? We moeten ons hele leven doen met dit lichaam, dus dan moeten we er ook wel zuinig mee zijn! Lees meer over BeauSense.

beausense